Keloğlan Mağarası, 1990 yılına kadar çobanlar tarafından tanınmıyordu ve kimsenin dikkatini çekmemişti, ancak 1990’dan sonra turizm sektörü için büyük önem arz etti ve turistik bir alan haline geldi. Bölgedeki turizmin derecesine bakılmaksızın, hala çok az turist çekiyor. Aslında hala bilinmeyen ve pek çok kişi tarafından ziyaret edilmeyen bu mağara, tüm doğal özelliklerini korumuştur.
Keloğlan Mağarası Hakkında Bilgiler
Mağaranın çok fazla turist çekmemesi ve bu güne kadar doğallığını koruması çok önemli. Mağaraya girdiğinizde nemli ve sıcak havayı doğrudan fark edebilirsiniz. Mağaradaki kaldırım yaklaşık 145 metre uzunluğundadır. Mağaraya ilk girdiğinizde alnınızda büyük bir galeri belirecektir. Galeride yürürken yıllarca yağmur damlalarının oluşturduğu sarkıtlar göreceksiniz. Mağara gezisinin ardından çevredeki alabalık tesislerini ziyaret edebilirsiniz. Bu mağara, gerçekten büyüleyici olan doğal haliyle tüm ziyaretçilere açıktır. Sarkıt ve çatlaklar büyük ilgi gördü.
Mağarada çok sayıda doğal oda bulunmaktadır. Mağarada bol miktarda kireç bulunması nedeniyle burası astım hastaları için de oldukça faydalıdır. Bu nedenle mağara zaman zaman tedavi amaçlı da kullanılmaktadır. Bu yılların sonunda mağarada oluşan düşen taş, sarkıt ve dikitleri ziyaret etmekten büyük mutluluk duyacak ve ilginizi çekecektir. İlginç bir şekilde, bu muhteşem mağara 1990 yılına kadar keşfedilmedi. Bunların dışında mağara girişinin oldukça muhteşem olduğunu söyleyebiliriz. Mağaranın içinde yüksek ve geniş bir grup yarasa bulunur. Bu nedenle mağaraya girerken rahatsız hissetmeden yarasaya girmeye dikkat etmelisiniz. Ama bu görüntü aslında çok muhteşem görünüyor.
Mağaraya girdiğinizde, yürünecek tüm alanların aydınlatma ile aydınlatıldığını ve kamera ile görüntülendiğini göreceksiniz. Sağlık görevlileri, düşmeleri, yaralanmaları veya olası iç yaralanmaları önlemek için mağara çevresinde kalacaklar ve bahsettiğimiz gibi, tüm alanlar kameralarla izleniyor. Bu nedenle mağaranın güvenliğinin gerçekten çok iyi olduğu söylenebilir. Alanda yapılan kazılar sonucunda bulunan çeşitli hayvanların kemik ve kemikleri de mağarada bulundu. İç yolculuk sırasında tüm bu hayvanların iskeletlerini ve kemiklerini göreceksiniz.
Keloğlan Mağarası Giriş Ücreti
Giriş ücreti kişi başı 5 TL olarak belirlenmiştir fakat eğer grup halinde kalabalık bir şekilde giderseniz çeşitli indirimlerden de yararlanmanız mümkün olacaktır.
Keloğlan Mağarası Ziyaretçi Saatleri
Mağara, haftanın her günü ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. Açılış saatleri için kesin bir saat belirlenmemiştir. Fakat genellik ile sabah saat 09:00‘da ziyarete açılan mağara akşam üzeri 17:00-18:00 civarı kapılarını ziyaretçilerine kapatıyor.
Keloğlan Mağarası Resimleri
Keloğlan Mağarası Nerede ve Nasıl Gidilir?
Mağara, Denizli ilinde yer almaktadır.Acıpayam ilçesine bağlı olan Dodurgalar kasabası mağaraya ev sahipliği yapmaktadır.
Denizli-Antalya karayoluna yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta toplu taşıma kullanmak isterseniz Denizli otogarından dolmuşla Dodurga ilçesine çok yakın olan mağaraya gidebilirsiniz. Bölgeye özel araçla ulaşmak istiyorsanız Denizli-Antalya karayolu boyunca sürmeniz yeterlidir.
Haritası ve Konumu
Mağara için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.