Gezilecek Yerler,Türkiye ve Yurt Dışı Gezi Mekanları ve Vize

Gezilecek yerler, Gezilmesi Gereken Yerler, fiyatlar ve ulaşım bilgileri sizlerle.

Antalya Hayvanat Bahçesi Gezi Rehberi

Antalya Hayvanat Bahçesi Gezi Rehberi

1989 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde temelleri atılan Antalya Hayvanat Bahçesi, bugün devletimizde en geniş alana yayılan hayvanat bahçesi olmasa da, hayvanlar için sağlanan organik ortam şartları göze alındığında en başarılılar içinde bir ihtimal de sıralama başı. Bunun dışında parkın organik yapısıyla park içinde yer edinen yapay-organik su kaynakları ve küçük şelaleler, bir müzede geziyor hissinden daha oldukca size hayvanların organik ortamına yapmış olduğunuz bir gezinin içerisindeymiş hissini vermekte oldukca başarılı.

Hayvanat Bahçesi, Kepezaltı Piknik Sahası içinde yer almış olduğu için ek olarak buradaki piknik alanlarında yemeğinizi kendiniz de yiyip bütün gününüzü burada değerlendirebilirsiniz. Hatta yeni alınan kararla beraber mangal yakmak da mümkün.

Bölümleri ve Hayvan Türleri

Hayvanat bahçesi içinde değişik hayvan türleri için ayrı bölümler oluşturulmuş. Bu bölümlerde mevsimlere ve hayvan türlerine gore tasarlanmışlar.

Sürüngen Evi

350 m2 Boyutunda kışlık ve 300 m2 alana haiz yazlık kısmı bulunuyor. Sürüngen evinden farklı türlerde hayvanlar yer almakta. Bu kısımda yılanlar ve timsahlar için kışın alttan ısıtmalı bölümler yer alıyor.

Çift Tırnaklılar

Bu kısımda yeniden yazlık ve kışlık olarak tasarlanmış. Bölümde yer edinen hayvanlar ise; Kızıl geyik, beyaz ve benekli alageyik, karaca, ceylan, axsis geyik, yaban koyunu, deve, dağ keçileri yer almakta.

Tek Tırnaklılar

Bu kısımda hayvanlar organik ömür şartlarına müsait halde tasarlanan kışlık ve yazlık alanlarda yaşıyorlar. İçerisinde eşek, midilli atı, haflinger atı ve zebra ile öteki türler bulunuyor.

Yırtıcılar

Yine bu kısımda de organik ömür alanları yazlık ve kışlık olarak sağlanmış. İçerisinde kaplan, puma, aslan ve ayı şeklinde hayvan türleri bulunuyor.

Yırtıcı Kuşlar

En üst bölümde yer edinen bu bölüm kayalık ve kavuk ile oyuklarda yapılmış. İçerisinde 4 türde 12 hayvan yer alıyor.

Sülünler

Bu kısımda de yeniden organik ömür koşullarına müsait 12 adet sülün çeşidi yer alıyor.

Tavuklar

Bu kısımda 20m2’lik barınaklarda 9 tane tavuk türü yer alıyor.

Tavşanlar

Her biri 12m2 olan bölümlerde 4 tane tavşan türü bulunuyor.

Antalya Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti

Giriş ücretleri vasıta ile gelenlerden vasıta içi 4 kişiye kadar araçla beraber 20 TL alınıyor. Toplu nakliyat ile gelenler için ve ücretler şu biçimde;

  • Araç (4 kişye kadar) : 20 TL
  • Tam Bilet: 7 TL
  • Öğrenci: 2 TL
  • 12 Yaş Altı: Ücretsiz

Antalya Hayvanat Bahçesi Ziyaret Saatleri ve Günleri 

Hayvanat bahçesi senenin her günü aleni olması ile hiç bir vakit misafirlerini kapıdan geri çevirmiyor. Ancak yaz ve kış için ziyaret saatleri değişik olduğundan dikkat etmek gerek. Ziyaret saatleri ise şu biçimde;

15 Kasım-15 Mayıs : 09:00-17:30 arası
15 Mayıs-15 Kasım : 09:00-19:00 arası

Antalya Hayvanat Bahçesi Nerede? 

Hayvanat Bahçesi, Antalya ili, Döşemealtı ilçesinde Kepezaltı Piknik Sahası içinde yer almaktadır.

Nasıl Gidilir?

Şahsi aracınız ile : Burdur-Kepezaltı Yolu üstünde bulunan Ferro Krom Fabrikası önündeki kavşaktan sola dönüp, anayolla aynı istikamette olacak biçimde ikincil yoldan 2 kilometre kadar geldiğinizde hayvanat bahçesinin giriş kapısı karşınıza gelecektir.

Otobüs ile : Antalya Merkez’den 5-6 ve 11 nolu Cezaevi-Fatma Parıltı otobüslerine binip, tramvay son durağında inecek olursanız, buradan ondan sonra kısa bir yürüyüşle hayvanat bahçesine ulaşabilirsiniz.

 Dolmuş/Minibüs ile : Yine Antalya Merkez’den 7-46 ve 52 nolu minibüs hatlarına binerek tramvay son durağa kadar gelebilirsiniz.

Haritası ve Konumu

Hayvanat bahçesi için harita ve ulaşım alternatiflerine vaziyet bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

İletişim Bilgileri

Adres : Kepezaltı Piknik Sahası içerisi Kepez / AntalyaTelefon : (0242) 332 32 32

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir