Mykonos Adası (Mikonos) dillere destan gece yaşamı ve haiz olduğu harika plajlarıyla tanınır. Çiçeklerle süslü daracık sokakları, bembeyaz boyalı evleri, mavinin turkuaz rengiyle adeta ahenkle dans eder halindeki deniziyle görkemli görselliğini hafızalara kazıyor.
Mikonos, Yunanistan’ın Kykland Adalarına bağlıdır. Türk mutfağına yakın olan lezzetleri, sokakta tanık olduğumuz ritmik ezgileri ve coğrafi olarak da bizlere yakın olması ziyaretçilerinin Türk sıcaklığını hissetmesine niçin oluyor bu görkemli şehirde. 1453- 1832 yılları içinde Osmanlı Devleti hâkimiyetinde olan bu güzel adada fazla yabancılık çekmeyeceğinizin garantisini veriyoruz sizlere.
Mykonos Adası Gezilecek Yerler
Daha sakin bir ortama geçmek, merkezdeki kalabalıktan uzaklaşmak dilerseniz şayet, Mykonos Adası doğusunda yer edinen Ado Mera Köyü’nde rıhtım süresince uzanan yel değirmenlerinin büyüleyici görüntüsüne kendinizi kaptırmanızı öneri ederiz.
Bu geziyi bir de kültürel faaliyet ile taçlandırmak dilerseniz şayet, size 1700’ lerden kalma bir binada konumlanan Folklor Müzesi’ni öneri ediyoruz.Mikonos’ta 500’den fazla kilisenin arasında en dikkat cazibeli olan kilise ise ada tepesine konumlanmış olan Parapotiani kilisesi.
Mykonos Adası başlar atmaz sizi harika bir Akdeniz havasıyla sarıp sarmalayacak, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla adeta bir masal yaşamına sürükleneceksiniz. Bu güzel masalı tamamlayan unsular, beyaz badanalı evler, çivit mavisi pencere ve kapılar, sardunya ve begonvillerin süslediği balkonlar elbette.
Tüm bu tasvir ettiğimiz görüntüye tanık olmanız bile size aradığınız huzuru yaşatmaya kafi gelecek olsa bile gezilip görülecek yerlerini merak ediyor olabilirsiniz. Öyleyse minik Venedik ile tura başlayabilirsiniz. Açık hava cafe ve restoranların sıralandığı şehrin merkezinde yer edinen bir bölge burası, görünüşü itibarıyla Venedik’i andırıyor.
Mykonos Adası Plajları
Böylesi bir adada rakamları on beşi gören plajın bulunması buranın bir dinlence bölgesi bulunduğunun en mühim göstergelerindendir Malalianos ve kalabalık Tourlos Plajları limana en yakın plajlardır. Mikonos adasının en iyi plajları ise Paradise (Cennet), Super Paradise, Agrari, ya da Elia’ya gitmenizi önerebiliriz.
Mykonos Adası Gece Hayatı
Ada, gece yaşamı ile oldukca meşhur.Adaya eğlence amaçlı gidenler için günün her saati parti ve eğlence bulunuyor.Plajlarda yer edinen partilere katılabilir, çıplaklar kapında çıplak gezen turistlere rastlayabilir yada eşlik edebilirsiniz:).Ayrıca adada meydana getirilen festivallere katılabilirsiniz.Sezonda birçok parti ve festival sizleri bekliyor olacak sadece hem de oldukca kalabalık olduğunuda hatırlatalım.
Mykonos Adası Vize
Peki, Mykonos Adası için vize gerekiyor mu? Yunanistan arasında bulunmuş olduğu ekonomik krizden ötürü AB vatandaşı olmayan turistleri yitirmek istemiyor. Bölgede mühim miktarda Türk gezgin bulunuyor ve bunlar arasından yeşil pasaporta haiz olanlarda vize şartı aranmıyor.
2012 senesinde Yunanistan ve Türkiye arası imzalanan antak kalma ile Türk turistlere istisnai bir konum oluşturuldu ve acenteler aracılığı ile kısa süreli vizeler katılımı sağlandı. Fakat bunların geçici anlaşmalar olduğu ve koşullarının değişim gösterebileceği unutulmamalı.
Mykonos Adasına Ne Zaman Gidilir?
Mikonos adasında Temmuz ve Ağustos ayları en sıcak aylar olarak yaşanıyor. Bu aylarda sıcaklık 30 derecenin üstüne çıkmakta.Ada en kalabalık zamanlarını Temmuz ve Ağustos aylarında yaşıyor.Bu aylarda adada konaklama arasında fiyatlar öteki aylara bakılırsa çok yüksek seviyelere ulaşıyor.Adaya Mayıs ve Haziran ayları içinde yada Eylül ayında gezi etmeniz hem sıcaklık, hem kalabalık ve hem de fiyatlar açısından daha müsait bir vakit dilimi olacaktır. Sezonda adada meydana getirilen festival ve konserler ile Temmuz – Ağustos ayları yoğunluğun artmasında mühim nedenlerden diyebiliriz.
Mykonos Adası Nerede
Mikonos Adası, Ege denizinde bulunan Yunanistan‘ın Kiklad Adaları‘na bağlıdır.10 binin üstünde nüfusa haiz olan ada 105 km2 yüzölçümüne sahiptir.Ada, Atinaya yaklaşık 175 km uzaklıkta bulunuyor.
Mykonos Adasına Nasıl Gidilir?
Adaya ulaşım için havayolu yada deniz yolu kullanılabilir.Uçakla adaya ulaşmak isteyenler İstanbul’dan Mykonos’a uçakla Atina aktarmalı gidebilirler.Feribotla gitmeyi düşünenler Kuşadası yada İzmir, Çeşme üzerinden Samos adası yada Sakız Adası‘na geçiş yapabilir ve bu adalardan da Mykonos’a tekrar feribotla geçebilirsiniz.Feribotla gezi edenler adaya yaklaşık 5 saat şeklinde bir seyahat sonucunda varıyorlar.Feribot ücretleri gidiş-dönüş şahıs başı 100 euro üstünde bilet tutarları bulunuyor.
Haritası ve Konumu
Adaya ulaşım için harita ve ulaşım alternatiflerine durum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.