Kategoriler: İstanbulTürkiye

Çırağan Sarayı

17. yüzyılda Kazancıoğlu bahçeleri olarak bilinen Çırağan Sarayı, adını Çırağan şenlikleri olarak adlandırılan meşale şenliklerinden almıştır. Sarayda, taş işçiliğine ilişkin en varlıklı örnekler yer almaktadır. Önemli toplantılara ev sahipliği icra eden Çırağan Sarayında, altın yaldızlı mobilyalar sedef kalem işleri bulunmaktaydı. Günümüzde birçok toplumsal aktiviteye ev sahipliği icra eden saray, ilave edilen eklentiler sebebi ile bir kumsal oteli haline dönüşmüş bulunmaktadır.

Çırağan Sarayı Tarihi

Çırağan Sarayında bulunan ilk yapıt, Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafınca eşi olan Fatma Sultan’ın adına inşa edilmiştir. Sultan II. Mahmut 1834 senesinde, sarayın bulunmuş olduğu alanı tekrar yapılandırmış ve öncelik ile mevcut olan yalıyı yıktırmıştır. 1857 senesinde Sultan II. Mahmut’un yaptırdığı sarayı, Abdülmecit yıktırmış ancak, 1863 senesinde vefat etmesi dolayısı ile yeni sarayın yapımı yarım bırakılmıştır. 1871 senesinde ise, yeni sarayın yapımı Abdülaziz tarafınca tamamlanmıştır. Bu dönemde eski sarayın tahta binası yıkılmış ve yeni taştan temeller oluşturulmuştur. Paha biçilmez işlemeli kapısı Vortik Kemhacıyan tarafınca yapılmıştır.

Sarayın yapımında dünyanın her yerinden en nadide mermerler ve sedef şeklinde malzemeler getirilmiştir. 1863‘te başlayıp, 1871’de bitirilen Çırağan Sarayının imal işlemi için 2,5 milyon altın harcandığı bilinmektedir. 1909 senesinde Çırağan Sarayı Meclis-i Mebusan hizmet binası olarak kullanılmaya başlanılmıştır. 1910 senesinde çıkan yangın neticesinde saray, toplam 5 saat içinde tamamen yanmıştır. Son meydana getirilen onarımlardan sonra, 2006 senesinde bütün inşaat işleri tamamlanmıştır.

Çırağan Sarayı Kahvaltı Fiyatları

Sarayda kahvaltı her pazar 12:00 ile 16:00 arasındadır.Ücret olarak şahıs başı kahvaltı fiyatı 195 TL’dir. 6-11 yaş arasına P tenzilat ve 0-5 yaş arasına ise parasız servis veriliyor ve çocuklar için maskot eşliğinde oyun odaları bulunuyor.Güncel fiyat bilgisi için aşağıda bulunan yazışma bilgilerinden otele ulaşabilirsiniz.

Çırağan Sarayı Düğün Fiyatları

Sarayda düğün fiyatları çok yüksek.Davetlerde şahıs başı yiyecek için 600 TL şeklinde bir sayı alınıyor.Düğün için seçilen malzemeler 20 bin ile 300 bin TL içinde bir karşılık tutuyor.Orkestra için 50 bin ve kamera içinse 7 bin TL şeklinde bir sayı alınmakta.

Çırağan Sarayı Resimleri

Çırağan Sarayı Kimin ve Kim İşletiyor ?

Çırağan Sarayı şu an bir otel olarak işletiliyor ve adı Çırağan Palace Kempinski olarak geçmektedir.Çırağan sarayını otel zinciri olan Kempinski otelcilik işletmektedir.Saray hazineye aitti ancak daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredildi.

Çırağan Sarayı Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Çırağan Sarayı İstanbul iline bağlı Beşiktaş ilçesinin, Çırağan isimli caddesi üzerinde bulunmaktadır.
Çırağan Sarayına gitmek için, Sarıyer, Kabataş, Beşiktaş ve Taksim’den hareket eden İETT otobüslerinden faydalanmak mümkündür. Dileyenler, Kuruçeşme ile Ortaköy ya da Beşiktaş’tan yürüyerek Çırağan Sarayına ulaşabilirler.

Haritası ve Konumu

Sarayın haritası ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Çırağan Palace Kempinski İletişim Bilgileri

Adres : Cirağan Palace Kempinski, Ciragan Caddesi 32 /İstanbul

Telefon : (0212) 326 46 46

geziforumu

Yeni Eklenenler

Spekülasyon ve beklentiler sonrası Bitcoin 35 bin doların üstünü gördü

Uzun süredir dalgalanan kripto piyasasında Bitcoin, haftanın ilk iki gününde etkileyici bir yükseliş yakaladı. Salı…

1 yıl ago

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş Ziyaret Etti

Araştırmacı-Yazar İhsan Aktaş'ın Sıradışı Deneyimi: Deniz Canlıları Müzesi'nde Şaşırtıcı Keşif Beylikdüzü'nün gizemli köşelerinde yüzen sıra…

1 yıl ago

Britney Spears hakkında şaşkına çeviren iddia: Eşini aldatmış ve dövmüş

Bir döneme damga vurduktan sonra hem kariyeri hem de özel hayatında büyük bir çöküş yaşayan…

1 yıl ago

Yıldız Tozu filmi 22 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak

Yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in üstlendiği "Yıldız Tozu", 22 Eylül'de seyirciyle buluşacak. Yazar Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden…

1 yıl ago

Atatürk’ün yurt seyahatlerine ilişkin yeni görüntüler “Film Mirasım”da

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930-1937 yılları arasında gerçekleştirdiği yurt gezilerine ilişkin yeni görüntüler Film Mirasım…

1 yıl ago

“Barbie” ve “Oppenheimer”dan 260 Milyon Doların Üstünde Açılış Bekleniyor

2023 yılının en çok merak edilen filmleri bu Cuma sinemalarda sizleri bekliyor olacak. Özellikle Barbie…

1 yıl ago