Defence Blog, ASELSAN’ın uluslararası genişleme stratejisi sayesinde 2030 hedeflerine daha da yaklaştığını ve dünya çapındaki askeri platformlarda kritik bir oyuncu haline geldiğini belirtti.
Şirketin doğrudan ihracat gelirinin bir önceki yıla göre iki katına çıkarak 217 milyon dolara ulaşması, kara, deniz ve hava platformları üzerinden yapılan dolaylı ihracatla birlikte toplam ihracat hacminin 508 milyon doları bulması ASELSAN’ın küresel savunma pazarındaki gücünü perçinledi.
Özellikle ASELFLIR-500 elektro-optik keşif ve hedefleme sisteminin 16 ülkeye satılması, GÖZDE ve KGK güdüm kitleri ile FERSAH denizaltı sonar sistemlerinin dünya genelinde yoğun talep görmesi, Defence Blog tarafından ASELSAN’ın inovatif ve rekabetçi çözümler üretme kapasitesinin en büyük kanıtı olarak gösterildi.
‘KÜRESEL SAVUNMA DEVİ’ DEDİLER
“ASELSAN artık yalnızca bir Türk markası değil, küresel bir savunma devi haline geldi” yorumunu yapan ABD merkezli yayın organı, ASELSAN’ın radar, haberleşme ve uzay teknolojilerindeki başarısına da dikkat çekti. Defence Blog, Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu TÜRKSAT-6A’nın Ku-Bant ve X-Bant sistemlerinin ASELSAN tarafından sağlanmasının, şirketin uzay alanında da kritik bir oyuncu olacağını kanıtladığını vurguladı.
Savunma devi, 2024 yılında ilk kez 7 yeni ülke ile sözleşme imzalayarak teknolojisini kullanan ülke sayısını 92’ye yükseltti. Defence Blog, ASELSAN’ın bu hızla devam etmesi halinde küresel pazarın en büyük aktörlerinden biri olacağını ve Türkiye’nin savunma sanayisinde stratejik bir güç haline gelmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Amerikan basını tarafından “savunma sanayisinde yükselen yıldız” olarak tanımlanan ASELSAN’ın 2030 hedefleri doğrultusunda büyük atılımlar yapmaya devam edeceği ve dünya genelindeki askeri yetkililer için vazgeçilmez bir tedarikçi haline geldiği belirtiliyor.