Yusuf Dikeç’ten Türkiye Gazetesi’ne çok özel açıklamalar: “Bu ülkeye altın madalya sözüm var”

HASAN SARIÇİÇEK / ÖZEL RÖPORTAJ – Paris’te 10 metre havalı tabanca karışık takım dalında Şevval İlayda Tarhan ile ilk gümüş madalyayı kazanarak olimpiyat tarihimize geçen ve gazetemizin ‘’Yılın Oscarları’’ kürsüsünde zirveye oturan Yusuf Dikeç’ten Türkiye okurlarına çok özel açıklamalar:

ABD’DE OLACAK

Şartlar ve sağlık problemi yaşamadığımız sürece hedefimizde bir değişiklik yok. Paris’te altın madalyayı az farkla kaçırdık ama o gün bir söz verdim, “Los Angeles Olimpiyatlarında o madalyayı kazanacağım” diye. Sözümüz söz, Allah ömür verir ve o güne sağlıklı bir şekilde yetişirsek, o madalya Türkiye’ye mutlaka gelecek… 

GÖNÜL ADAMIYIM

Spor; temsil, tanıtım ve etkileşimde en büyük güç. Bana ‘Fenomen olmak nasıl bir şey’ diye soruyorlar. Sıradan bir duygu. İnanın fenomen olmak diye bir çaba içinde hiç olmadım. O kavram hayat çizgimi ve hayata bakışımı hiç değiştirmedi. Yanlış anlaşılmasın. Elbette dünyada fenomen bir sporcu olarak anılmak gurur verici ama benim için çok daha önemli değerler var. Bu da kültürümüzden kaynaklanan değerler. Mesela gönül kazanmak ve gönül adamı olabilmek. Bu konuda mütevazı olamayacağım, “Kendini nasıl tanımlarsınız?” derseniz, cevabım “Bir gönül adamı” olur…

ÖNCELİK KOTA ALABİLMEK 

Şubat ayında atıcılıkta Avrupa Şampiyonlar Ligi yarışlarına hazırlanıyorum. Kasımda ise Kahire’de dünya şampiyonası var, ikisinde de ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. 2025’in sonunda ise olimpiyat kotası yarışları başlayacak asıl öncelik kota alabilmek. Kişilik olarak sakinim, duygularımla değil aklımla hareket ederim. Madalya anlık amaç asıl olan iz bırakabilmek. Paris’teki o duruş mizansen değil tamamen doğal bir durumdu. Uzun yıllardan beri antrenmanları bile ekipmansız ve elim cebimde atış yapıyorum. Los Angeles’ta da aynı duruş devam edecek…

SİNEMAYA VAKİT YOK

Paris’te takım dalında gümüş madalya kazandık. Bu defa, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunlarında 10 metre dışında ayrıca 25 metrede de yarışmayı hedefliyorum. Bütün hazırlıklarımı ona göre yapıyorum. Bu defa madalyalar iki tane olabilir. Dereceler kolay elde edilmiyor. Arzumuz bu ülkeyi en iyi şekilde temsil edebilmek. İnanın; hafta 7 gün ben ve arkadaşlarım 6 gün çalışıyoruz. Antrenmanlarımız çok yoğun. Sinemaya, tiyatroya vakit kalmıyor. Fırsat buldukça kitap okuyorum.

İlginizi Çekebilir:  Dursun Özbek'ten TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na sert sözler

Asıl fenomen Muhammed Ali 

Yusuf Dikeç: Soruyorlar, “Rol modeliniz var mı?” diye… Hayır, öyle biri yok. Sporda asıl fenomen Muhammed Ali’dir. Ancak ben de atıcılıkta artık ekol olduğuma inanıyorum. Düşünün, üst üste 6 olimpiyatta yarışan kaç sporcumuz var? İnşallah ilki ben olacağım ve finali altın madalya ile taçlandıracağım. Bu kariyerimin son noktası olacak… 

TEŞEKKÜRLER 

Atıcılıktaki stiliyle dünyada fenomen hâline gelen Yusuf Dikeç, yılın sporcusu ile ilgili olarak, “Başarının takdir edilmesi çok güzel. Türkiye gazetesine seçimleri için teşekkür ederim” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir