Endonezya ASELSAN’ın başarısına kayıtsız kalamadı! Fransız basını böyle duyurdu

Fransa merkezli Intelligence Online gazetesinde yayınlanan habere göre Endonezya’nın silah alımları için artık Fransa yerine Çin ve Türkiye’yi tercih ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde Türk Savunma Sanayii temsilcileri, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Ziyaret sırasında, Türk savunma sanayii firmaları, Endonezya Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı Prabowo Subianto’nun katılımıyla önemli anlaşmalar imzaladı.

İmza töreni sırasında ASELSAN, SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, CENK 4 Boyutlu Arama Radarı, Top Atış Kontrol Sistemi ve Füze Veri Bağı gibi stratejik projelerle ilgili anlaşmalara imza attı. Ayrıca, ROKETSAN da SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, ÇAKIR Seyir Füzesi ve MAM-L Mini Akıllı Mühimmat gibi projeler için önemli anlaşmalar yaptı.

Gazetede, Türk savunma sanayiinin elde ettiği başarılar vurgulanırken, Endonezya’nın savunma alımlarında  Fransa’yı tercih etmemesine dikkat çekildi. Türk firmalarının imzaladığı stratejik anlaşmalarla, Türkiye’nin savunma sanayindeki güçlü pozisyonu bir kez daha öne çıktı.

“ASELSAN ÜRÜNLERİ SURİYE’DE ZAFER GETİRDİ” 

Intelligence Online gazetesi ayrıca Suriye’deki muhaliflerin başarısının arkasında Türk savunma sanayi ürünlerinin olduğu iddiasında bulundu.

Gazeteye göre,  Suriye Milli Ordusu operasyonları sırasında Esad rejiminin askeri iletişim ağlarını devre dışı bırakmak için Türk ASELSAN’ın Milkar 4A2 ve ILGAR elektronik harp sistemlerini kullandı.

“TÜRK SAVUNMA SANAYİ, DÜNYA ÇAPINDA ÖNEMLİ BİR YÜKSELİŞ SERGİLİYOR”

Yunan basını da Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün (SIPRI) yayımladığı son rapora atıfta bulunarak Türkiye’nin savunma sanayisindeki büyümesine dikkat çekti. 

Yunan gazeteleri ve internet siteleri, Türkiye’nin savunma sanayi şirketlerinin dünya çapındaki etkisini ve başarılarını manşetlerine taşıdı. Baykar, ASELSAN ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), dünyanın en büyük 100 silah tedarikçisi arasına girmeyi başardı. 

2023 yılı itibariyle bu üç şirketin toplam satış gelirlerinin 6 milyar dolara ulaştığı vurgulandı.

İlginizi Çekebilir:  Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den dünyayı sarsan Rusya iddiası: Ölen Kuzey Koreli askerlerin yüzleri yakılıyor

YÜKSELEN GÜÇ: TÜRK SAVUNMA SANAYİ

Türk savunma sanayisinin güç kazanmasının arkasındaki sebepler arasında, uluslararası pazarda yaptığı satışlar ve uluslararası işbirlikleri öne çıkıyor. SIPRI raporuna göre, Türk savunma sanayisi sektörü, dünya genelindeki toplam savunma harcamaları içinde giderek daha büyük bir paya sahip. 

Bu büyüme, Türkiye’nin uluslararası arenada daha güçlü bir konum elde etmesine yardımcı oldu. Özellikle Ukrayna’daki çatışmalar ve Gazze’ye yönelik saldırılar gibi savaş teknolojilerine olan talep, Türk savunma sanayisinin etkisini pekiştirdi.

Ayrıca Türkiye’nin yerli ve milli üretime verdiği önem, sektörü sadece iç pazarda değil, dış pazarda da büyütmeye devam ediyor.

BAYRAKTAR TB2: BİRÇOK ÜLKENİN TERCİHİ

Türk savunma sanayisinin önemli başarılarından biri de Baykar’ın ürettiği Bayraktar TB2 insansız hava araçları (İHA).

Ukrayna’dan Arnavutluk’a kadar birçok ülke tarafından tercih edilen Bayraktar TB2, Türk savunma sanayisini uluslararası pazarda önemli bir oyuncu haline getirdi. Baykar’ın üretim kapasitesi, bu araçları NATO üyesi 6 ülkeye ve AB üyesi 4 ülkeye ihraç etmesiyle genişledi.

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ, GLOBAL ARENADA GÜÇLENİYOR

SIPRI tarafından yayımlanan en son raporda, Türkiye’nin savunma sanayisi sektörü büyük bir başarıya imza attı. ASELSAN 54., Baykar 69. ve TUSAŞ ise 78. sırada yer aldı. Türk şirketlerinin toplam gelirleri, 2022 yılına göre yüzde 24 oranında bir artış gösterdi ve 6 milyar dolara ulaştı. Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki bu başarısı, ülkenin uluslararası alandaki etkisini her geçen gün artırmakta ve Türk şirketlerinin dünya çapında daha fazla pazar payı edinmesine yardımcı oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir