Gezilecek Yerler,Türkiye ve Yurt Dışı Gezi Mekanları ve Vize

Gezilecek yerler, Gezilmesi Gereken Yerler, fiyatlar ve ulaşım bilgileri sizlerle.

İstanbul’da Gezilecek Yerler

Başta ülkemizin olmak suretiyle, dünyanın göz bebeği, zamanı ve mübarek bir kent olan İstanbul.Bu kent bir oldukca medeniyete ev sahipliği yapmış, başkent olmuş, yüzyıl açıp, yüzyıl kapatmış bir kent.Ülkemizin en kalabalık nüfusuna haiz olması ve dünya çapında de en kalabalık şehirlerden biri olması nedeniyle alaka çekmektedir.Tarihi ve organik güzellikleri ile burada hayata devam etmenin ve burada gezmenin ayrı bir güzelliği bulunuyor.İstanbul’da gezilecek bölgeler listesi ile şehrin gezilmesi ve görülmesi ihtiyaç duyulan oldukca sayıda mühim yeri ile alakalıki bilgiler yer alıyor.

İçerik Haritası

İstanbul’da Gezilecek Yerler Listesi

İstanbul gezisi planlayan İstanbullular yada İstanbul’a dışarıdan gelecek olanlar için İstanbul’da nereye gidilir sorusuna cevap olabilecek bu sıralama ile İstanbul’da görülmesi ihtiyaç duyulan bölgeler hakkındaki zamanı bölgeler, saraylar, camiler, müzeler, parklar ve turistlik bölgeler olmak suretiyle İstanbul’da gidilecek en güzel noktalar bulunuyor.Listede yer edinen mekanlar ve semtler ile alakalı olarak ayrıntılar sayfalarına tıklayabilir ve ayrıntılı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Sultanahmet Meydanı

İstanbul’da gezilecek bölgeler listemizde yer edinen Sultanahmet meydanı içinde pek oldukca zamanı yapıyı bulunduruyor.Şehrin gezim açısından en yoğun yerlerin başlangıcında gelen bu meydanda Sultanahmet Camii, Ayasofya, Yılanlı Sütun, Dikilitaş benzer biçimde pek oldukca gezilecek zamanı yer bulunuyor.Detaylar Sultanahmet Meydanı yazımızda.

Eminönü

Eminönü, İstanbul’un en zamanı semtlerinden biridir.İçerisinde İstanbul’un bir oldukca zamanı eserini barındırmaktadır.Eminönü meydanı ve Eminönü ile alakalıki daha ayrıntılı bilgiler ile gezilecek bölgeleri, neler yapılır benzer biçimde mevzular ile alakalıki ayrıntılı bilgi Eminönü yazımızda.

İstiklal Caddesi

İstanbul’da gezilecek noktalar içinde yer edinen Taksim, İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesinde yer edinen ve İstanbul’un gezinsel alanları içinde bulunan, Cumhuriyet döneminde meydan haline getirilen bir alandır. İstiklal caddesi ise, yeniden Beyoğlu’nda bulunan ve bir tünel ile Taksim’e bağlanan Türkiye’nin en meşhur caddelerinden bir tanesidir.Detaylar Taksim İstiklal Caddesi yazımızda.

Balat

İstanbul şehrinin en sinematografik, en köklü semtlerinden önde gelen Balat, tam anlamıyla organik bir film platosudur. Ayvansaray ve Fener semtleri içinde bulunan zamanı Balat, kozmopolit yapısıyla dikkat çeker. Tarihsel süreç arasında bölgede Ermenilerin, Yahudilerin yahut Musevilerin bir arada yaşamış olduğu görülür. Bu kültürel çeşitlilik mekanlara da bire bir yansımıştır.Detaylar Balatta Gezilecek Yerler yazımızda.

İstanbul Boğazı

Şehrin simgesi olan İstanbul Boğazı, iki kıtayı ayıran ve benzeri olmayan güzelliklere ve mükemmel bir manzaraya haiz. Şehre gelenlerin bu benzeri olmayan güzelliği görmesi hatta bir boğaz turuna çıkması gerek. Bir boğaz turuna çıkarak, iki kıtayı ayıran bu su yolunda boğaza kıyısı olan oldukca sayıda zamanı ve organik güzelliği keşfedebilirsiniz.Şehir günün her vakti güzel sadece boğaz gezilerinde talep eder sabah gezin talep eder akşam gezilecek bölgeler olarak listenize ekleyin.Detaylar İstanbul Boğazı yazımızda.

Kız Kulesi

Pek oldukca sanatçıya esin olmuş Kız Kulesi’nin güzelliği adeta dillere destandır. Boğazın incisi olarak tanımlanan bu hususi ve büyüleyici mekan, 2500 yıllık tarihiyle dikkat çeker.  Belli dönemlerde gözetleme kulesi olarak da değerlendirilmiştir. Kule hakkındaki son restorasyon 2000 yılında gerçekleştirilir.Detaylar Kız Kulesi yazımızda.

Çırağan Sarayı

Osmanlı sultanlarına tarihsel süreç arasında oldukca kere ev sahipliği icra eden bu oldukca hususi saray, Beşiktaş civarlarında bulunur. Saray geçmişte Kazancıoğlu Bahçeleri adıyla da anılır. Çatı bölümünde çıkan yangından ötürü ciddi bir hasar görür. Onarım sürecinde Mimar Sarkis Balyan’ın mühim katkıları olur. Bugün burası oldukca mühim organizasyonlar, nişan yahut resmi davetler için tercih edilir. İstanbul’un bu ihtişamlı sarayını kesinlikle ziyaret listenize ekleyin.Detaylar Çırağan Sarayı yazımızda.

Dolmabahçe Sarayı

Bugün İstanbul’un en benzeri olmayan yerlerinden biri olarak yayınlanan Dolmabahçe Sarayı’nın yer almış olduğu bölge geçmişte Boğaziçi’ne ilişik bir koydu. O devre Osmanlı Amiralleri gemilerini bu alana demirlerdi. Daha sonraki dönemlerde burası Hasbahçe olarak kullanılmaya başlandı. Uzunca bir devre bölge Beşiktaş Sahil Sarayı ismiyle bilindi. Abdülmecit burayı yıkma sonucu alınca 1843’te bugünkü saray yapısı inşa edildi. Dolmabahçe Sarayı toplamda 15 bin metrekarelik bir alanı kaplamaktadır.Detaylar Dolmabahçe Sarayı yazımızda.

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı’nda ülkenin 400 yıl süresince yönetildi bilinir. Bu hususi mekan Fatih Sultan Mehmet döneminde yaptırılır. Diğer taraftan Abdülmecit döneminde müze mantığıyla ziyarete açılır. Fatih’te bulunan saray 80 bin metrekarelik bir alanı kaplar. Günümüzde Topkapı Sarayı Müzesi adıyla yoluna devam eder. İstanbul’da turistlerin en oldukca alaka gösterdiği yerlerin başlangıcında gelir.Detaylar Topkapı Sarayı yazımızda.

Yıldız Sarayı

Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarına muadil gelen oldukca mühim bir döneme şahitlik etmiş Yıldız Sarayı, öteki saraylardan değişik olarak haiz olduğu organik çevresi ile oldukca etkileyici.Detaylar Yıldız Sarayı yazımızda.

Beylerbeyi Sarayı

1865 yılında inşa edilen Beylerbeyi Sarayı, Boğaz Köprüsü’nün derhal altında konumlanır. Bu anlamda sarayı ziyaret edenler müthiş bir görünüm ile karşılaşır. Mekan bir devre Has Bahçe olarak kullanılır. Mimarı Serkis Baylan olan saray, pazartesi ve Perşembe hariç her gün ziyaret edilebilir.Detaylar Beylerbeyi Sarayı yazımızda.

Galata Kulesi

Tarihin malum en eski kulelerinden biri olarak öne çıkan Galata Kulesi, Anastasius tarafınca 507 yılında inşa edilir. O devre burası aslına bakarsanız bir fener kulesi olarak kullanılır. Kule 14. Yüzyılda Cenevizlilerin kontrolüne geçer. Daha sonraki dönemlerde ise yangın kulesi olarak değerlendirilir. Günümüzde gezinsel bir tesis olarak kullanılır.Detaylar Galata Kulesi yazımızda.

Malta Köşkü

İstanbul’da nereye gidilir diye soranlar için İstanbul’da yer edinen köşkleri gördünüz mü? Malta’dan getirilmiş olan taşlar ile Sultan Abdülaziz tarafınca yaptırılmıştır. Malta köşkü tarihte mühim vakalar ile beraber anılmaktadır.Detaylar Malta Köşkü yazımızda.

Miniatürk

Türkiye’nin en gözde mimari eserlerinin ve değerlerinin minyatür ölçeklerde tasarlanıp, ziyaretçilerin ilgisine sunulmuş olduğu Miniatürk ile vatanımızda bulunan mükemmel yapıları bir arada gezip görebilirsiniz.Detaylar Miniatürk yazımızda.

Çemberlitaş Sütunu

İstanbul’da gezilecek bölgeler listemizde sonraki durağımız ise zamanı bir yer.İstanbul’un yedi tepesinden biri olarak malum Çemberlitaş’a, İmparator I. Konstantine onuruna Milattan Sonra 330 senesinde dikilen sütun, Çemberlitaş sütunudur.Detaylar Çemberlitaş Sütunu yazımızda.

Çamlıca Tepesi

İstanbul manzarasını izleyebileceğiniz kim bilir en iyi yerlerin başlangıcında olan Çamlıca Tepesi, içinde yer edinen toplumsal tesisler ile kahvaltı yapabilir yada manzaraya karşı içecğinizi yudumlayabilirsiniz.Detaylar Çamlıca Tepesi yazımızda.

Hidiv Kasrı

İstanbul’da gezilecek bölgeler listemize İstanbul’da yer edinen kasrılar ile devam ediyoruz.Hem mimarisi, hem tarihten bugüne taşımış olduğu izleri, hem manzarası, bununla beraber yeşillikler arasında olması sebebiyle İstanbul’da güzel bir kahvaltı yapıp, benzeri olmayan manzaraya karşı bir kahve yudumlamak dilerseniz bu yere uğramalısınız.Detaylar Hidiv Kasrı yazımızda.

Küçüksu Kasrı

Osmanlı döneminde ise padişahın özgü bahçesi olarak kullanılmıştır. Sultan IV. Murat devrinde gümüş selvi olarak isimlendirilen bu alan, devre içinde değişik amaçlar ile kullanılmıştır.Detaylar Küçüksu Kasrı yazımızda.

Ihlamur Kasrı

Osmanlı döneminde ise padişahın özgü bahçesi olarak kullanılmıştır. Sultan IV. Murat devrinde gümüş selvi olarak isimlendirilen bu alan, devre içinde değişik amaçlar ile kullanılmıştır.Detaylar Küçüksu Kasrı yazımızda.

Aynalıkavak Kasrı‏

Üç yüz sene süresince Haliç kıyılarını süslemiş ve günümüzde Aynalıkavak kasrı ismi ile malum yapı Osmanlı döneminde Aynalıkavak sarayı yada tersane sarayı olarak malum yapı grubundan günümüze ulaşan tek örnektir.Detaylar Aynalıkavak Kasrı yazımızda.

Rumeli Hisarı

İstanbul Avrupa yakasında gezilecek bölgeler içinde bulunan Rumeli hisarı, boğazın şimal kesiminden gelecek saldırıların engellenmesi amacı ile İstanbul’un fethinden ilkin, Fatih Sultan Mehmet tarafınca Anadolu hisarının tam karşısına yaptırılmıştır.Detaylar Rumeli Hisarı yazımızda.

Anadolu Hisarı

İstanbulda gezilecek bölgeler Anadolu yakası bölümünde yer edinen içinde olan Anadolu Hisarı, Yıldırım Beyazıt tarafınca 1395 senesinde inşa edilen bir yapıttır. Özellik ile Cenevizliler açısından boğaz geçişi yönünden büyük ehemmiyet taşıyan bu hisar, aynı önemi Osmanlılar açısından da taşımaktaydı.Detaylar Anadolu Hisarı yazımızda.

Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı’nı ön plana çıkaran en bariz özelliği, zamanı misyonunun yanında, gezinsel bir balıkçı kasabası olmasıdır.Asya yakasında yer Anadolu kavağında güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.Detaylar Anadolu Kavağı yazımızda.

Kanlıca

Beykoz kazasının mühim ve eski bir yeri olan Kanlıca, Anadolu Hisarı’yla Çubuklu içinde konumlanır. Kanlıca hem de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne de son aşama yakındır. Bilindiği suretiyle bölge yoğurdu ile meşhurdur. Bu yoğurt genel anlamda pudra şekeri ile birlikte yenilir. Mihrabad Korusu ve yalıları da semtin bir öteki mühim unsurudur.

Haydarpaşa Garı

İstanbul’un adeta sembol yapılarından önde gelen Haydarpaşa Garı, bütün aksiliklere karşın yıllardan bu yana ayakta durmayı başarıyor. Geçtiğimiz yüzyılın başlangıcında inşa edilen gar, bilhassa mimari bilgileri ve güzel konumu ile ön planda.  Bina o devre iki Alman mimar tarafınca yapılmıştır. Burası 1. Dünya Savaşı’nda mühimmat olarak kullanılmıştır. 2010 yılında çatı bölümünde müthiş bir yangın meydana gelmiştir.Detaylar Haydarpaşa Garı yazımızda.

Moda İskelesi

Tarihi Moda İskelesi her yerinden deniz manzarası görkemli bir halde görülen güzellikte bir yerdir.Detaylar Moda İskelesi yazımızda.

Bebek Sahili

Ülkemizin en ünlü sahilleri içinde yayınlanan Bebek Sahili, hem de lüks bir yer olarak kabul görür. İstanbul’un bu anlamda seçkin dünyasına ev sahipliği icra eden sahil, üst seviye kafe ve restoranlarla doludur. Ünlülere en oldukca muadil gelebileceğiniz yerlerden önde gelen Bebek Sahili, bu anlamda tam anlamıyla magazinin başkentidir.  Pazar günleri sevdiklerinizle eğlenceli bir yürüyüş yapmak dilerseniz Bebek Sahili kesinlikle listenize dahil olmalıdır. 

Ortaköy Sahili

Şehrin en köklü semtleri içinde yayınlanan Ortaköy Sahili, birbirinden değişik kültürlere ev sahipliği yapar. Bu açıdan Ermeni, Rum yahut Yahudi toplulukların aynı bölgede yaşadığına tanıklık edebilirsiniz. Renkli ışıkları ile hususi bir ambiyans yaratan sahilde ünlü kumpircilere uğramayı dikkatsizlik etmeyin. Denize sıfır konumda olan Ortaköy Sahili’ni de seyahat listenize dahil etmeyi dikkatsizlik etmeyin.

Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi, İstanbul’un en popüler caddelerinden biri olarak öne çıkar. Şehirdeki pek oldukca hususi faaliyet yahut kutlama, bu alanda gerçekleşir. Çok sayıda alışveriş merkezini de bünyesinde barındıran bu uzun ve yoğun cadde, bir anlamda İstanbul’un kalbi olarak görülür. 

Çemberlitaş Hamamı

Çemberlitaş Hamamı, Çemberlitaş’ın yanında, Kapalıçarşı’ya oldukca yakın bir mevkide bulunan ünlü hamamlarımızdan bir tanesidir.Detaylar Çemberlitaş Hamamı yazımızda.

Cağaloğlu Hamamı

İstanbul’da gezilecek hamamlar içinde yer edinen Cağaloğlu Hamamı İstanbul’un en büyük çifte hamamları içinde ye alır. Klasik Osmanlı mimarisinden değişik bir yapıya sahiptir.Detaylar Cağaloğlu Hamamı yazımızda.

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı

Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan için 1556 – 1557 yıllarında Mimar Sinan yapıyor.Detaylar Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı yazımızda.

Kapalı Çarşı

İstanbul’a gelen turistlerin en oldukca ziyaret etmiş olduğu yerlerden önde gelen Kapalı Çarşı, hem de dünyanın en eski çarşısı olarak da bilinir. Büyüklüğü ile arasında kaybolabileceğiniz bu benzeri olmayan çarşı, Fatih ilçesinde bulunur. Burada oldukca sayıda han, bedesten ve dükkan yer alır. Çarşı toplamda 45 bin metrekarelik bir alana dağılmıştır. Bir gün arasında 250 bin kişiden fazla insan çarşıyı ziyaret etmektedir.Detaylar Kapalı Çarşı yazımızda.

Mısır Çarşısı

Kapalı Çarşı ile birlikte İstanbul’un en ünlü çarşıları içinde yayınlanan Mısır Çantası, pek oldukca filme mevzu olmuş, oldukca sinematografik bir mekandır. Eminönü bölgesinde yer edinen çarşı, hem de Yeni Camii’ye de oldukca yakındır. Bugün pek oldukca baharatçı, takıcı, kuyumcu, hediyelik eşyacı çarşı arasında hizmet verir. Çarşıdaki son restorasyon 1943 yılında gerçekleşir.Detaylar Mısır Çarşısı yazımızda.

Çiçek Pasajı

İstanbul’da güzel mekanlar içinde bulunan Çiçek Pasajı. 1908 senesinde Sadrazam Küçük Said Paşa Hristaki Pasajı’nın mülkiyetini almış olup, mütareke yıllarında oldukça fazla çiçek dükkânının açıldığı söylenir.Detaylar Çiçek Pasajı yazımızda.

St. Antuan Kilisesi

İstanbul sınırları arasında yer edinen St. Antuan Kilisesi, İstiklal Caddesi üstünden konumlanır. Bu hususi mekanın en mühim özelliği şehrin en büyük Katolik kilisesi olmasıdır. Kilise 13. yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kilise tarihsel süreç arasında toplamda iki kere yanmıştır. Kilise değişik dinlere mensup insanların dahi yoğun halde ilgisini çeker.Detaylar St. Antuan Kilisesi yazımızda.

Fener Rum Patrikhanesi

İstanbul’un meşhur Fener semtinde yer edinen Fener Rum Patrikhanesi, Aya Yorgi Kilisesi’ne bağlıdır. Bu nedenle birtakım kaynaklarda adı bu halde de geçebilir. Kilise 307 yılında başpiskoposluk mevkiine yükselmeyi başarır. Roma’nın yeni başkenti İstanbul olunca bu büyüme ortaya çıkar. Hz. İsa’nın Kudüs’te kırbaçlandığı bir sütun ile birtakım azizelere ilişik tabutlar, Patrikhane arasında ziyaretçilere sunulur. 1941 yılında kilise arasında büyük bir yangın gerçekleşse de daha sonradan lüzumlu tamir emekleri yapılmıştır.

Adile Sultan Sarayı

Saray Sarkis Balkan tarafınca 1858 senesinde yapılmıştır. Sarkis Balvan tarafınca, Sultan Abdülmecit’in kız kardeşi olan Adile Sultan’a armağan durumunda yaptırmıştır.Detaylar Adile Sultan Sarayı yazımızda.

Arasta Pazarı

Çarşının bir öteki ismi da Sipahiler Çarşısı. Zamanında sipahiler için mamüllerin satılmış olduğu bir arasta olduğundan bu isimle de anılmış.Detaylar Arasta Pazarı yazımızda.

Pierre Loti Tepesi

İstanbul’da gezilecek semtler içinde mühim bir yere haiz olan Eyüp ilçesinde yer edinen Pierre Loti Tepesi de görülmesi ihtiyaç duyulan bir başka nokta.İstanbul ve Haliç manzarasının tadına varmak isteyen birçok bireyin tercihi İstanbul’da Pierre Loti Tepesi.Detaylar Pierre Loti Tepesi yazımızda.

Florya Mustafa Kemal Atatürk Deniz Köşkü

Mustafa Kemal Atatürk devrin de inşa edilen Florya Mustafa Kemal Atatürk Deniz Köşkü, İstanbul Belediyesi tarafınca yaptırılmış ve Osmanlı döneminde Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilmiştir.Detaylar Florya Mustafa Kemal Atatürk Deniz Köşkü yazımızda.

Beyazıt Kulesi

85 metrelik kule bugün itibarı ile Suriçi’nin en yüksek yapısıdır. Kuleye çıkılmak istenirse, 256 merdivenden oluşan oldukca zor bir yolculuğun peşinden hemen hemen bütün İstanbul’u içine alan panoramik bir fotoğrafla karşılaşılır.Detaylar Beyazıt Kulesi yazımızda.

Yoros Kalesi

Ceneviz Kalesi olarak da tanınan Yoros Kalesi, Anadolu Kavağı’nın sırtında yer alır. İmparatorluğun güç kaybetmiş olduğu dönemlerde kale Cenevizlilerin eline geçer. Kale düzgüsel koşullarda bir Bizans kalesi olarak kabul görür. Grekçe kitabede yazılanlar bu bilgiyi doğrular niteliktedir.

Yedikule Zindanları

Zindan olarak anılsa da aslen yapılış amacı şehre gelen yabancı kralları ve yabancı ülkelerden gelen mevki sahibi insanları muhteşem olarak karşılamaktı.Detaylar Yedikule Zindanları yazımızda.

Adalar

İrili ufaklı 9 ada ve iki kayalıktan olup biten ünlü Adalar, İstanbul’da es geçilmemesi ihtiyaç duyulan bölgeler arasındadır. Büyükada, Heybeliada, Kınalıada benzer biçimde oldukca popüler adaları da bünyesinde barındıran bölgede, her adanın kendine özgü bir hikayesi bulunur. Yaz aylarında insanların adeta akın etmiş olduğu Adalar, pek oldukca aktivite ve faaliyet vadediyor.

İstanbul’da gezilecek bölgeler yazımıza müzeler, camiler ve organik bölgeler olarak devam ediyoruz.

İstanbul’da Gezilecek Müzeler

İstanbul’da görülmesi ihtiyaç duyulan oldukca sayıda müze bulunuyor.Bu müzeleri sizler için listeledik.İşte İstanbul’da gezilecek müzeler;

Yerebatan Sarnıcı

1500 sene öncesinde Bizans İmparatorluğu’nun şehrin su ihtiyacını karşılamak amacı ile su kaynağı olarak kullandığı sarnıç, ihtişamı yüzünden bir devre saray olarak da kullanılmıştır.Detaylar Yerebatan Sarnıcı yazımızda.

Aya İrini Müzesi

Tarihi bir müze olan Aya İrini Müzesi, İstanbul’da Topkapı Sarayı’nın birinci avlu kısmında yer almaktadır.Detaylar Aya İrini Müzesi yazımızda.

Çinili Köşk Müzesi

İstanbul’un fethinden sonrasında Fatih Sultan Mehmet tarafınca yaptırılan yapının, yazlık saray yahut burada meydana getirilen müsabakaları kovuşturmak için Fatih Sultan Mehmet’in kullandığı bir köşk olabileceği düşünülür.Detaylar Çinili Köşk Müzesi yazımızda.

Sakıp Sabancı Müzesi

Sabancı ailesi tarafınca toplanan eserlerin bir araya toplanarak Türk Milleti’ne yararlı olabilmesi adına bir müze açılması yönünde harekete geçildi ve Emirgan’daki Atlı Köşk’ü 1998’de Sabancı Üniversitesi’ne tahsis etti ve müze 2002 senesinde açıldı.Detaylar Sakıp Sabancı Müzesi yazımızda.

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Sultanhamet’te yer edinen Arkeoloji Müzesi, tam olarak Osman Hamdi Bey Yokuşu’nda bulunur. Müze kapsamında Çinili Köşk Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi de gezilebilir. Müzenin bahçesi de minimum müzede yer edinen eserler kadar alaka görür. Burası vatanımızda müze olarak düzenlenen ilk bina olarak kayıtlara geçer.Detaylar İstanbul Arkeoloji Müzesi yazımızda.

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul’da gezilecek bölgeler listemizde sonraki durağımız İstanbul Oyuncak Müzesi.2005 senesinde Sunay Akın tarafınca kurulan müze, vatanımızda oyuncak müzesi alanında bir ilk olma hususi durumunu taşıyor.Detaylar İstanbul Oyuncak Müzesi yazımızda.

Barış Manço Müzesi

Türkiye’de 7’den 77’ye her insanın sevgilisi olmayı başaran Barış Manço’nun anısına oluşturulan bu hususi müze, İstanbul Moda’da yer alır. Buranın hem de Barış Manço’nun bizzat yaşamış olduğu ev olması, müzeyi daha da anlamlı kılar. Bu, hem de Barış Manço’nun bir vasiyetiydi.

İstanbul Modern Sanat Müzesi

Türkiye’nin hususi girişimler kararı yaşam gören ilk çağdaş sanatlar müzesi olan İstanbul Modern, 2004 senesinde açılmıştır.Detaylar İstanbul Modern Sanat Müzesi yazımızda.

Panorama 1453 Tarih Müzesi

Müze, İstanbul’un fethini mevzu alıyor.Tam panoramik olan müze sizi fetih yılına geri götürüyor.Türkiye’nin de ilk panoramik müzesi olma özelliğine haiz.Detaylar Panorama 1453 Tarih Müzesi yazımızda.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Evkaf-ı İslamiye Müzesi adıyla Süleymaniye Külliyesi’nde hizmet vermeye süregelen müze, Cumhuriyet’in ilanından sonrasında Türk ve İslam Eserleri Müzesi olarak anılmaya başlanıyor.Detaylar Türk ve İslam Eserleri Müzesi yazımızda.

İstanbul Deniz Müzesi

İstanbul Deniz Müzesi1897 yılında inşa edilir. O devre Kütüphane İdaresi olarak kullanılır. Beşiktaş’taki Cezayir Caddesi üstünde yer edinen müzede toplamda 20 bin yapıt teşhir edilir. Üç kattan oluşan olan müzede 17 sergileme odası bulunur.Detaylar İstanbul Deniz Müzesi yazımızda.

İtfaiye Müzesi

İtfaiye Müdürlüğü önderliğinde 1928 yılında kurulan İtfaiye Müzesi, Fatih ilçesinde yer alır. Tam ismi Kont Szchenyi İtfaiye Müzesi olarak bilinir. Müze arasında oldukca sayıda askeri tulumba, motorlu pompa, teneke ibrik ve tulumba arabası, meraklılarına sunulur.

İstanbul Fethiye Müzesi

Fethiye Müzesi İstanbul’un Fatih kazasının Çarşamba bölgesinde yer edinen zamanı bir müzedir. Doğu Roma Döneminde Pammakaristos Manastır Kilisesi olarak hizmet vermiştir.Detaylar İstanbul Fethiye Müzesi yazımızda.

Galata Mevlevihanesi Müzesi

Yakın zamana kadar Divan Edebiyatı Müzesi ismi ile malum Galata Mevlevihanesi Müzesi, 2007 senesinde süregelen ve 2011 yılına kadar devam eden çalışmaların cevabında bugünkü halini almıştır.Detaylar Galata Mevlevihanesi Müzesi yazımızda.

Harbiye Askeri Müzesi

İstanbul’un en mühim tematik müzelerinden önde gelen Harbiye Askeri Müzesi, adından da anlaşılacağı suretiyle Harbiye semtinde bulunur. Müzede askeriyeye ilişik 5 bin civarında obje teşhir edilir. Müze 1933’te açılsa da binası, 15. yüzyıldan bugüne miras kalmıştır.Detaylar Harbiye Askeri Müzesi yazımızda.

Rahmi Koç Müzesi

İstanbulda gezilecek bölgeler avrupa yakası bölümünde bulunan ve haliç kıyılarında yer edinen Rahmi Koç Müzesi, 11 bin metrekarelik büyük bir alana yayılmıştır. 2001 yılında müze hakkındaki restorasyon emekleri tamamlanır ve ziyarete açılır. Müze arasında temel olarak ulaşım, havacılık, kontakt ve sanayi alanlarına dair materyaller paylaşılır. Pazartesi günleri haricinde müze ziyarete aleni durumdadır.Detaylar Rahmi Koç Müzesi yazımızda.

Madame Tussauds Müzesi

Madame Tussauds Müzesi’nin aslına bakarsanız dünyada 250 yıllık bir geçmişi bulunur. İstanbul’da oluşturulan müze, Madame Tussauds’un 21. halkasıdır. İstiklal Caddesi’nde yer edinen bu benzeri olmayan müze, 2016 yılında açılmıştır. İçinde bilhassa Türkiye’de yahut dünyada tanınan mühim figürlerin balmumu heykelleri müthiş bir alaka görür. Şu anda İstanbul’da yerli ve yabancı turistlerin en oldukca ziyaret etmiş olduğu müzeler içinde bulunur.Detaylar Madame Tussauds Müzesi yazımızda.

Pera Müzesi

İstanbul’da gezilecek bölgeler listemize bir sanat müzesi ile devam ediyoruz.Sanat müzesi olarak vasıflandırılan Pera Müzesi İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Detaylar Pera Müzesi yazımızda.

Yeşilköy Havacılık Müzesi

İstanbul’da gezilecek bölgeler listemizin sonraki durağı havacılık ile alakalı.İstanbul Havacılık Müzesi, bir öteki malum adıyla Hava Kuvvetleri Müzesi, havacılığa merak salmış birçok şahıs için alaka kaynağı oluyor.Geçmişi 1. Dünya Savaşı’na dek uzanan Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde değişik ülkelere ilişik oldukca sayıda askeri materyal teşhir edilir. Müze aslına bakarsanız ilkin İzmir’de açılmasına karşın 1985 yılında İstanbul’a taşınır.Detaylar Yeşilköy Havacılık Müzesi yazımızda.

Kariye Müzesi

İstanbul’da gezilecek zamanı bölgeler içinde bulunan İstanbul’un benzeri olmayan zamanı miraslarından birisi olsa da azca malum değerlerinden birisi Kariye Müzesi.Detaylar Kariye Müzesi yazımızda.

Türkiye İş Bankası Müzesi

İstanbul’da gezilecek müzeler içinde bulunan Türkiye İş Bankası Müzesi, 83 senelik geçmişte biriktirilen fotoğraflar, belgeseller, belgeler, hatıralar özenle toplanmış ve müzede sergilenebilecek hala getirilmiştir.Detaylar Türkiye İş Bankası Müzesi yazımızda.

Büyük Postane

Türkiye’nin en büyük postane binası olma hususi durumunu elinde bulunduran Büyük Postane, İstanbul ilinin Fatih ilçesinde yer edinen, zamanı özelliği ve mimarisi ile dikkat çeken bir binadır.Detaylar Büyük Postane yazımızda.

Pelit Çikolata Müzesi

İstanbul’da gezilecek bölgeler listemizde her yaş için oldukca tatlı bir durağımız var.Çikolota müzesi ilk başta size birazcık entresan gelebilir.Kendinizi çikolatadan bir köyün içinde hayal edin.Bu nefis müzeyi ziyaret etmelisiniz.Detaylar Pelit Çikolata Müzesi yazımızda.

İstanbul’da Gezilecek Camiler

İstanbul’da şehrin adeta simgesi olmuş benzeri olmayan mimari özelliklere haiz oldukca sayıda zamanı bölgeleri ve camileri bulunuyor.Sizlere içinde bilinmeyen, azca malum ve şehrin en meşhur camilerinin yer almış olduğu İstanbul’da gezilecek camiler listesini sunuyoruz;

Ayasofya Camii

Ayasofya Camii adeta İstanbul’un simgesi olmuştur.Çok eski tarihlere dayanan hikayesi ile günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır.İstanbul gezinsel bölgeler listesinin ve gezilecek camiler içinde ilk sırada yer alıyor.Camii ile alakalıki daha ayrıntılı bilgi Ayasofya Camii yazımızda.

Sultanahmet Camii

Şehrin simgesi olan Sultanahmet Camii, benzeri olmayan mimarisi ve ünü ile görülmesi ihtiyaç duyulan ilk cami olarak gezilecek camiler listedeki ilk sırayı alıyor.Adını verdiği meydan ilede pek oldukca zamanı yeri aynı anda gezmenize imkan elde eden Sultanahmet, mutlaka görülmesi ihtiyaç duyulan bir yer.Detaylar Sultanahmet Camii yazımızda.

Fatih Camii

Şehrin feth edilmesi sonrası Fatih Sultan Mehmed tarafınca yaptırılan camii 1766 yılındaki depremde büyük ziyan olmuş ve 1771 senesinde yine inşaa edilmiştir.Yüzyıllara dayanan zamanı ve külliyesinde bulunan Fatih Sultan Mehmed Türbesi ile İstanbul’da kesinlikle görülmesi ihtiyaç duyulan bölgeler içinde.Detaylar Fatih Camii yazımızda.

Yeni Camii

Eminönü’nde yer edinen Yeni Camii, hem de Mısır Çarşısı’nın komşusudur. Bu vaziyet caminin daha çok tanınmasına etken olur. 1597 senesinden günümüze kalan bu hususi cami, direkt denizi karşısına alır. Bu anlamda müthiş bir manzaraya sahiptir. Cami, Mimar Sinan’ın talebesi olan Davut Ağa tarafınca inşa edilir.Detaylar Yeni Camii yazımızda.

Eyüp Sultan Camii

İstanbul’un fethinden derhal sonrasında inşaa edilen cami Türk ve İslam dünyası açısından oldukca mühim bir yere sahiptir.İçerisinde Eyüp Sultan hazretlerinin türbesi de bulunan cami, şehrin görülmesi ihtiyaç duyulan en mühim noktalarından birisidir.Detaylar Eyüp Sultan Camii ve Türbesi yazımızda.

Süleymaniye Camii

“Mimar bulursun fakat Sinan’ı bulamazsın, Sinan’ı bulsan Süleyman’ı bulamazsın…” 1557 senesinde inşaası tamamlanan cami Mimar Sinan’nın dehasını anlamamızı sağlıyor.Detaylar Süleymaniye Camii yazımızda.

Nuruosmaniye Camii

Çemberlitaş adlı semtte yer edinen Nuruosmaniye Camii, 1755 yılında inşa edilmiştir. Yapımı tam 7 yıl devam eden zamanı cami, Osmanlı mimarisinin tipik izlerinin yanından Barok üsluba ilişik doneler de sunar. Caminin yapımında I. Mahmut’un mühim bir rol olduğu kabul edilir. Kare planlı olan caminin toplamda 174 penceresi bulunur.

Ortaköy Camii (Büyük Mecidiye Camii)

Büyük Mecidiye Camii olarak malum cami, halk içinde Ortaköy Camii olarak anılır.Neo Barok tarzında inşaa edilmiş olup 1856 senesinde yapımı tamamlanmıştır.İstanbul’da gezilecek camiler içinde bulunuyor.Detaylar Ortaköy Camii yazımızda.

Dolmabahçe Camii (Bezmialem Valide Sultan Camii)

1855 senesinde ibadete oluşturulan cami, Ortaköy Camii ile büyük benzerlik gösterir.Aydınlatma pencereleri ile minare alemlerinde farklılıklar bulunur.Detaylar Dolmabahçe Camii yazımızda.

Beyazıt Camii

Beyazıt’ta yer edinen cami ve Sultan II. Beyazıt tarafınca yaptırılmıştır.1509 Yılında yaşanmış olan zelzele sonrası hasar bulan cami ilerki zamanlarda Mimar Sinan tarafınca onarımı yapılmıştır.Detaylar Beyazıt Camii yazımızda.

Rüstem Paşa Camii

İstanbul’da gezilecek camiler içinde bulunan Rüstem Paşa Camii, devrin en gözde çinicilik öreğine sahiptir.Detaylar Rüstem Paşa Camii yazımızda.

Mihrimah Sultan Camii

Anadolu yakasında yer edinen ve İstanbul’da gezilecek camiler içinde bulunan Mihrimah Sultan Camii, Üsküdar’da yer almaktadır.Hürrem Sultan’ın kızı olan Mihrimah Sultan adına meydana getirilen bu cami Mimarsinan tarafınca yapılmıştır.Detaylar Mihrimah Sultan Camii yazımızda.

İstanbul’da Gezilecek Doğal Yerler

Şehrin soluk alabileceğiniz en güzel parkları ve organik yerlerini sizler için İstanbul’da gezilecek organik bölgeler bölümünde listeledik.Görülmesi ihtiyaç duyulan organik bölgeler, parklar ve ormanlar;

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı, İstanbullular için şehirde soluk alınabilecek yeşil alanların başlangıcında gelir. Özellikle haftasonlarında civar halkının büyük alaka gösterdiği bu doğa güzelliği, yer yer 230 metre yüksekliğe çıkabilmektedir. Sarıyer civarlarında yer edinen ormanlık alanın bu şekilde bir isme haiz olmasının nedeni, Kanuni’nin Belgrad dönüşü esirleri buraya yerleştirmesidir. Detaylar Belgrad Ormanı yazımızda.

Mustafa Kemal Atatürk Arboretumu

Bitki bilimine alaka duyanlar için müthiş bir alan sunan Mustafa Kemal Atatürk Arboretumu, odunsu bitkiler ve entresan ağaç türleri ile alaka çeker. Bölge toplamda 1500 civarında bir nebat çeşitliliğine sahiptir. Sarıyer’deki Belgrad Ormanı hem de buraya oldukca yakındır. Mustafa Kemal Atatürk Arboretumu 267 hektarlık bir alanı kaplar. Yerli botanikçiler buraya yıl süresince büyük alaka gösterir.İçerisinde oldukca sayıda nebat türünün bulunmuş olduğu Mustafa Kemal Atatürk Arboretumu, İstanbul’da görülmesi ihtiyaç duyulan en güzel organik ortamlardan önde gelen bu parkı kesinlikle gezmenizi öneriyoruz.Detaylar Mustafa Kemal Atatürk Arboretumu yazımızda.

Yıldız Parkı

İstanbul’da gezilecek parklar içinde bulunan Yıldız Korusu, şehrin merkezinde sizlere mükemmel bir ortam sunuyor.Beşiktaş’ta yer edinen Yıldız Parkı bölge halkı için oksijen kaynağıdır. Yıldız Korusu olarak da malum bu büyük alanın İstanbul benzer biçimde bir şehirde yer aldığına inanmak hakikaten de oldukca zor. Rivayete gore zamanında burada 2. Abdülhamit’e ilişik hususi bir kır kahvesi olduğu söylenir. Park etrafında oldukca sayıda kafe, çay bahçesi yahut tesis bulunur.Detaylar Yıldız Parkı Korusu yazımızda.

Emirgan Korusu

İstanbul’da gezilecek korular içinde Emirgan Korusuda listemizde yerini alıyor.İçerisinde yer edinen köşklerde kahvaltı yada yiyecek tadı yapabilirsiniz.Sarıyer’de yer edinen Emirgan Korusu, İstanbul’un akciğeri olarak görülür. 300 dönümlük bir alanı kaplayan bölge, tarihsel serüveni arasında oldukca sayıda devlet adamını yahut padişahı ağırlar. Emirgan Korusu 4. Murat tarafınca İran Prensi’ne armağan olarak verilse de vakit arasında oldukca kere el değiştirir. 1940 senesinden sonrasında ise Emirgan Korusu kamulaştırılmıştır.Detaylar Emirgan Korusu yazımızda.

Gülhane Parkı

Gülhane Parkı, Sarayburnu Parkı gibi de tanınır. Eminönü semtine bulunan mekan 1912 yılında bir parka dönüştürülür.  O devre burası Topkapı Sarayı’nın en gözde özgü bahçesi olarak kabul görürdü. Burasının en mühim özelliği Tazminat Fermanı’nın okunduğu yer olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Latin harflerle ders verdiği o ünlü kare tam olarak buradadır. Detaylar Gülhane Parkı yazımızda.

Beykoz Korusu

Beykoz Korosu hem de Abraham Paşa Korosu olarak da anılır. Toplamda 28 hektarlık devasa bir alana haiz olan Beykoz Korosu, şehrin en yoğun yeşil alanlarından biri olarak gösteriliyor. Koruya ismi verilen Abraham Paşa, aktarılanlara gore zamanında burayı bir tavla cevabında kazanır. Bu vaziyet, bir efsaneleşmiş benzer biçimde senelerdir anlatılır. Koru arasında çınardan erguvana pek oldukca ağaç çeşidi bulunur.Detaylar Beykoz Korusu yazımızda.

Mihrabat Korusu

Günümüzde genel anlamda kır düğünleri için tercih edilen Mihrabat Korusu, İstanbul’un en mühim doğa güzellikleri içinde gösterilir. Büyük bir yeşillik alanın içerisine konuşlanan koru, halk ziyaretine her daim aleni durumdadır. Mihrabat Korusu’nun direkt boğazı görmesi, burayı oldukca daha cazip kılar. Özdemir Asaf ve Yahya Kemal başta olmak suretiyle pek oldukca mühim yazarın yazılarını bu görünüm eşliğinde yazdığı bilinir.Detaylar Mihrabat Korusu yazımızda.

Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı

820 Dönümlük bir alanda piknik bölgeleri, amfi tiyatrosu, parkları ile tabiat ile iç içe vakit koymak isteyenler için iyi bir seçim olacaktır.Detaylar Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı yazımızda.

Baltalimanı Japon Bahçesi

Baltalimanı Japon Bahçesi, Türkiye ve Japonya arasındaki bağı pekiştirmek adına 2003 yılında açılan oldukca hususi bir bölgedir. Bilindiği suretiyle Japonya’da 2003 Türk Yılı olarak duyuru edilmişti. Oldukça hususi bir manzaraya haiz olan bahçe, ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilir. Japonya bahçeciliğinde kullanılan bitkiler ve ağaç türleri bu alanda sergilenir.Detaylar Baltalimanı Japon Bahçesi yazımızda.

Bakırköy Botanik Park

96 bin metrekarelik bir alana kurulan botanik parkın en büyük amacı insanların bitkiler ile alakalıki temel detayları edinebilmeleri oluyor.Detaylar Bakırköy Botanik Park yazımızda.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Ataşehir sınırları arasında yer edinen Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi 1995 senesinden bu yana İstanbullulara hizmet veriyor. Toplamda 32 hektarlık bir alanı kaplayan bahçe, bilhassa çocuklu aileler tarafınca büyük alaka görüyor. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi saat 19:00’a kadar aleni durumdadır.Detaylar Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi yazımızda.

Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’da gezilecek sakin bölgeler içinde bulunan Polonezköy ve burada yer edinen doğa parkı içinde oldukca sayıda nebat çeşidini barındırıyor.Yürüyüş, piknik ve şehrin stresinden uzaklaşmak için mükemmel bir yer.Detaylar Polonezköy Tabiat Parkı yazımızda.

Göktürk Göleti Mesire Yeri

İstanbul’da günübirlik gidebileceğiniz organik yerlerden biriside Göktürk göleti.Piknik yapmak arasında oldukca ideal.Detaylar Göktürk Göleti Mesire Yeri yazımızda.

Saklı Göl

Şile arasında yer edinen Saklı Göl, metropol kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için müthiş bir fırsat sunar. Oldukça sakin bir atmosfere haiz olan göl, Şile ve Ağva içinde yer alır. Saklı Göl hem de Karamandere köyüne de komşu durumundadır. Burada kahvaltı yapabileceğiniz pek oldukca mekan laf konusudur.Detaylar Şile Saklı Göl yazımızda.

Aydos Ormanı

İstanbul metropolünün uzağında yer edinen Aydos Ormanı, sessiz ve dingin bir atmosfer arayanlar için benzeri olmayan bir fırsat sunmaktadır. Kartal ilçesi sınırlarında yer edinen ormanda, bilhassa çam ağaçları mühim bir ağırlığa sahiptir.Detaylar Aydos Ormanı yazımızda.

Otağtepe Fatih Korusu

Güneşin doğuşunu ve batışını kovuşturmak için mükemmel bir yer.Ayrıca yeşillerin içinde bir boğaz manzarası arasında doğru yerdesiniz.Detaylar Otağtepe Fatih Korusu yazımızda.

Fethipaşa Korusu

Fethipaşa Korusu Sarayburnu ve Ortaköy arasındadır. Bilhassa lale ve erguvan zamanında ziyaretçi sayısı artan koru, oldukca mühim edebiyatçılara da yıl süresince ev sahipliği yapar. Fethipaşa Korusu’na girmek ücretsizdir.Detaylar Fethipaşa Korusu yazımızda.

Ulus Parkı

İstanbul’un görmeye kıymet mekânlarından önde gelen Ulus Parkı, Beşiktaş’ta yer alır. Parkın bilhassa Boğaz Köprüsü ve Topkapı Sarayı benzer biçimde hususi bölgelere bakması, burayı daha da hususi kılar. Özellikle hafta sonlarında burada yürüyüş icra eden oldukca sayıda insanoğlu karşılaşabilirsiniz.Detaylar Ulus Parkı yazımızda.

Göztepe 60. Yıl Parkı

Göztepe 60. Yıl Parkı, meydana getirilen emek harcamalar neticesinde bir tematik park haline dönüştürülür ve 2013 yılında hizmete açılır. Çocuklara hususi oyun alanları haricinde akvaryumlar, lale bahçeleri, organik gölet, oyun tekneleri, parkın en popüler noktalarını oluşturur.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi

Beylikdüzü Yaşam Vadisi toplamda altı etaptan oluşur. Büyük bir ömür alanı olarak tasarlanan projenin, toplamda 1 milyon metrekarelik bir alanı kaplayacağı öngörülüyor. Şu anda Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nin ilk etabı tamamlanmış durumdadır. Havuzu su oyun alanları ve şelalesi ile görmeye kıymet bu doğa güzelliğine tanıklık edebilirsiniz.Ulaşımı ve konumu şurada.

Bahçeşehir Gölet Parkı

Bahçeşehir Gölet Parkı’nın en mühim özelliği İstanbul’un ilk yapay gölü olmasıdır. Toplamda 26 bin metrekarelik bir alanı kaplayan göl etrafında ateş yakmamak şartıyla piknik yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir